0-24  ›  +36 30 929 7006

MOTTURA

Zárcsere / Zárszerelés / Zárjavítás / Kulcsmásolás / Ajtónyitás

A Mottura az egyik vezető zár- és biztonságtechnikai termékeket gyártó társaság a világon. Elsősorban a kéttollú kulcsos trezorzáraival, másodsorban a Champions zárbetétek különböző típusaival, ill. egyéb termékeivel (portálzár, pánikzár, páncélszekrény, befeszítés-gátló hevederzár...) találkozhattak.

Vállalkozásunk kizárólagos viszonteladóként forgalmazza a MOTTURA CHAMPIONS C28+ zárakat. Kapcsolat-rendszerünknek köszönhetően a magyar ajtókban előforduló Mottura zárak többsége megtalálhatók raktárunkban, ill. szervizautóinkban, így akár Mottura zárcsere, zárszerviz, vagy akár kulcsmásolás jellegű munkában is azonnal tudunk segíteni.

MOTTURA szolgáltatásaink

MOTTURA zárcsere

Magyarországon és főleg Budapesten számos biztonsági ajtót és biztonsági ajtórácsot gyártottak, ill. gyártanak ma is, amelyet Mottura termékekkel szereltek/nek fel. E mellett természetesen sok egyéb ajtóban is találhatunk Mottura zárakat. Zárszerviz szakszervizünk „0-24” - jelleggel biztosítja a Mottura zárcsere lehetőségét. Ahol tehetjük, igyekszünk az Ügyfelet rábeszélni arra, hogy „MOTTURA” típusú zárat válasszon egy zárcsere alkalmával. Felső kategóriás zárról lévén szó, magas költségekre kell számítani, de hosszútávon nem várható működéstechnikai és biztonságtechnikai probléma.

MOTTURA Champions zárbetét-csere

A Mottura Champions zárbetétek közül a C28, ill. a C29 széria, ill. továbbfejlesztett változatuk a C28+ a felső kategóriás profilunk. Ha a pénztárca engedi, zárcserénél érdemes ezt kérni munkatársainktól, mert az összes nyitási technika ellen védett, amik hazánkban jellemzően előfordulnak. Védett profilról lévén szó, a kulcsmásolás is csak a legszigorúbb előírások alapján történhet. Mottura Champions zárbetét szinte bármely ajtó zárcseréjénél szóba jöhet.
Különösképpen felhívjuk a figyelmet arra, hogy mindig szakemberrel cseréltessenek zárat, ugyanis hiába fizet ki valaki 30-50.000 forintot egy zárbetétért, ez önmagában kevés a megfelelő betörésvédelemhez. Egy zár a megfelelő kiegészítő alkatrészekkel, egyéb zárakkal együtt, összhangban az ajtó, vagy ablak szerkezetével nyújthat csak megfelelő védelmet! Ha betörésvédelmi tanácsot kérnek tőlünk, pl. egy zárcsere alkalmával, akkor mi fel szoktunk állítani egy fontossági sorrendet és megadjuk annak sávos költségeit. (pl. először törésvédő pajzsra költsenek, vagy egy befeszítést gátló zárra és csak utána egy magas biztonsági fokú zárbetétre…)

MOTTURA trezorzár csere

Főleg biztonsági ajtók és ajtórácsok zárcseréjénél találkozhatunk Mottura termékekkel. A sűrűbben előforduló zárak megtalálhatók raktárunkban, így egy esetleges zárcserére azonnal sort tudunk keríteni. Ha olyan zárra lenne igény, ami nincs raktáron, akkor is rugalmasan és gyorsan történik a beszerzés. Trezorzár-cserénél különösképpen fel kell hívni a gyanútlan Ügyfél figyelmét arra, hogy a régebbi szériák elavultnak számítanak – betörésvédelmi szempontból. A gyakorlat a következő: pl. a Mottura zárgyártó piacra dob egy terméket, ami 8-10 évig meg is állja a helyét. Miután minden szakavatott megismerte a konkrét típust (mert a sok eladás révén sok ajtóba beszerelték), sok betörő is elkezd velük foglalkozni, mert sok lakást ilyen zárak védenek. Minél régebbi egy zár (ill. minél többet adtak el belőle), annál elavultabb, mert egyre többen ki tudják nyitni. Amennyiben minket bíznak meg egy Mottura zár cseréjével, szoktunk alternatívákat felajánlani. Ez azt jelenti, hogy nemcsak ugyan azt a típust tudjuk beszerelni a régi zár helyére, hanem újabbat is, ami kevésbé ismert a nagyközönség előtt.

MOTTURA zár, ill. biztonsági ajtó nyitása

A zárszervizes szakmánknak ez a legérdekesebb része. Alapelv az, hogy ne okozzunk maradandó sérülést az ajtón. Ha olyan jól védett zárat kell kinyitni, ahol a klasszikus nyitási technikák nem vezetnek eredményre, ill. nem lenne legális, akkor is figyelünk arra, hogy a lehető legkisebb kárt okozzuk, azt is úgy, hogy nyom nélkül el lehessen tüntetni. A Mottura ajtók és zárak a legjobbak közé tartoznak, így nyitásuk is komplexebb feladat, mint más típusoké. Munkatársaink egy része rendelkezik azon szaktudással, ami ahhoz kell, hogy egy Mottura ajtó, ill. zár nyitásánál ne okozzunk látszódó sérülést az ajtón.

MOTTURA kulcsmásolás

Precíziós műhelyünkben, és/vagy egyes kulcsmásoló partnereinknél tartjuk azokat a nyerskulcsokat, amelyek lehetőséget adnak egyes egyedi kulcsok másolására. A zár, ill. kulcs típusától függ, hogy mi a feltétele a kulcsmásolásnak. Van olyan típus, amely másolásához elegendő egy működő kulcs és van olyan típus is, amely másolását szigorú feltételek mellett engedélyezi a gyártó.

MOTTURA zárrendszerek gyártása

Ha anyagilag megteheti Ügyfelünk, érdemes MOTTURA zárat választani egy zárrendszer tervezésekor. Mottura képviseletként rendelkezésünkre áll minden alkatrész és szerszám, amelyek akár egy egyszerű azonos zárlatú rendszer, akár egy vezérkulcsos rendszer legyártásához szükséges. Mivel mi készítjük ezen Mottura zárrendszereket, az átfutási idő is nálunk a legrövidebb.

MOTTURA rácsok gyártása

Lakatosműhelyünkben - többek között - biztonsági ajtó és ablakrácsokat gyártunk. Az ajtórácsok esetében a zárszerkezet minden esetben Mottura termék. Ezen belül is sok típus és biztonsági szint van. A pénztárca vastagsága határozza meg, hogy milyen védelmi szintű MOTTURA zárszerkezet kerül beépítésre.

MOTTURA hevederzárak és egyéb zárak szerelése

Magyarországon főleg a Mottura trezorzárak terjedtek el, amelyek biztonsági ajtókban, rácsokban fordulnak elő nagy számban. Ezek mellett a MOTTURA Champions zárbetétek is elő-elő fordulnak, de ezt a minőséget és védelmi szintet elég kevesen tudják megfizetni. Vállalkozásunk azon igyekszik, hogy egyéb remek Mottura zárakat is megismertessünk a nagyközönséggel. A Mottura termékpalettán megtalálhatók a különböző típusú hevederzárak, biztonsági ajtó és ajtórács záralkatrészek, rászegezős másodzárak, elektromos, motoros és pánikzárak, törésvédő pajzsok…

MOTTURA zárak forgalmazása

Vállalkozásunk zárszerviz szakszervizként működik Budapesten és vonzáskörzetében, így kiskereskedelmi szinten, elsősorban helyszínen értékesítjük Mottura és egyéb termékeinket – zárcsere okán.
A 14. kerületi Zárbolt & Kulcsmásoló szaküzletünkben megvásárolhatják a kívánt zárat, azonnali kulcsmásolásra és termékbemutatóra is van lehetőség. www.kulcsmasolas.hu